Pàgines

dilluns, 8 de juny del 2015

El porc espí a la cassola

A la Guinea una de les menges més apreciades i més comunes és el porc espí. Es tracta d'una carn no tan consistent com la de tortuga o la de gat mesquer; i l'olor de bosc, tan pròpia de la caça, no és gaire intensa. El porc espí té una espessa capa de greix que per a segons qui resulta molt molesta, però que per a la majoria dels consumidors guineans és la millor part d'aquesta bèstia. El principal problema del porc espí és que té una melsa molt tovaque resulta ben fàcil de partir inadvertidament en trossejar l'animal o cuinar-lo.La bilis del porc espí pot acabar afectant tota la carn. És per això que la majoria de vegades aquest animal té un gust molt amargant. Els guineans se'l mengen igualment, però la veritat és que, tot i que un s'hi pot arribar a acostumar, el porc espí amargant no és la millor menja del país.

Gustau Nerín, L'antropòleg a l'olla, La Campana. p.106

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada